Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΓΓ ΟΗΕ-ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ-ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ
23 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Η βεβαιότητα, με την οποία η τουρκική πλευρά, ανακοινώνει επικείμενη τριμερή συνάντηση μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ, του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα από την πλευρά μας.

Δεν μπορεί, ο Ακκιντζί να ενημερώνει τους αρχηγούς των τουρκοκυπριακών κομμάτων, ότι ενδεχομένως να τους ζητήσει να τον συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη και η πλευρά μας να τηρεί σιγή ιχθύος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει να ξεχνά ότι θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και όχι την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Και δεν συντρέχει κανένας λόγος για τριμερή συνάντηση, από τη στιγμή που πραγματοποιούνται συναντήσεις στην Κύπρο, εκτός εάν κάποιοι αποσκοπούν και πάλι στην αναβάθμιση του κατοχικού ηγέτη και στην άσκηση πιέσεων στην πλευρά μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαμηνύσει στα Ηνωμένα Έθνη, ότι δεν θα αποδεχθεί να λάβει μέρος σε τριμερή συνάντηση και να προειδοποιήσει ότι δεν θα επιτρέψει την επανάληψη ενός νέου Νταβός.

 

Γραφείο Τύπου

23 Αυγούστου 2016  

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media