Δεν θα πρέπει να καλλιεργήσουμε νέες φρούδες ελπίδες στον λαό ότι πρέπει να εμπιστευτούμε και να ελπίζουμε στον Ερντογάν
Ανακοινώσεις |

Η καθαρή επικράτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, επιβεβαιώνουν τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση της χώρας και την αυξανόμενη “σουλτανοποίηση” του πολιτικού της συστήματος, η οποία επιβεβαιώνεται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Τουρκία γίνεται λιγότερο δημοκρατική στο εσωτερικό και η κοινοβουλευτική εξάρτηση του Ερντογάν από τους «Γκρίζους Λύκους», θα την καταστήσει ακόμη πιο επιθετική στο εξωτερικό.

Οι πιθανότητες να αλλάξει στάση στο Κυπριακό, όπου θέτει ξεκάθαρα πλέον ζητήματα συνομοσπονδίας ή «λύσης» δύο κρατών, είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Για αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη μιας νέας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό. Δεν θα πρέπει να καλλιεργήσουμε νέες φρούδες ελπίδες στον λαό ότι πρέπει να εμπιστευτούμε και να ελπίζουμε στον Ερντογάν. Πρέπει να τον δούμε όπως είναι και όχι όπως μερικοί τον φαντάζονται.

Μια κατοχική, επιθετική δύναμη όπως είναι η Τουρκία του Ερτογάν, μόνο με μια νέα αποτελεσματική στρατηγική μπορεί να αντιμετωπιστεί.

 

Γραφείο Τύπου

25 Ιουνίου 2018

ροή ειδήσεων