«Δεν ξεχνούμε τη θυσία των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Δεν ξεχνούμε την τουρκική θηριωδία και βαρβαρότητα»
10 Αυγ 2020 Ανακοινώσεις

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, τα ειδεχθή εγκλήματα Τούρκων εποίκων και «αστυνομικών» του ψευδοκράτους παραμένουν ατιμώρητα.  Οι δολοφόνοι, μεταξύ αυτών και ο Κενάν Ακίν, έποικος και τότε «αξιωματούχος» του κατοχικού καθεστώτος, προστατεύονται από την Τουρκία.

Οι ηρωομάρτυρες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκαν άνανδρα και βίαια τον Αύγουστο του 1996, επειδή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην τουρκική κατοχή. Επειδή θέλησαν να στείλουν το μήνυμα του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Δεν ξεχνούμε τη θυσία τους. Τιμούμε τη μνήμη τους, συνεχίζοντας τον αγώνα για δικαίωση και απελευθέρωση.

Με τις πληγές της κατοχής να παραμένουν ανοιχτές, δεν ξεχνούμε την τουρκική θηριωδία και βαρβαρότητα.

Όλα αυτά δεν αφήνουν περιθώρια για διχασμό. Με συλλογικότητα, διεκδικητικότητα και δια μέσου της προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, προκλητικότητα και επεκτατικότητα.

Το οφείλουμε στους νεκρούς μας, το οφείλουμε στην ιστορία μας ν’ αγωνιστούμε ενάντια στη λήθη. Ν’ αγωνιστούμε ενάντια στην εξοικείωση με την Τουρκική κατοχή και να αντισταθούμε αποφασιστικά σε όποια προσπάθεια συμφιλίωσης με το διαρκές και εντεινόμενο έγκλημα κατά της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

10 Αυγούστου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media