ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ 48ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμπληρώνει σήμερα, 48 χρόνια μαχητικής, διεκδικητικής και υπεύθυνης πορείας στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία. 48 χρόνια αγώνων, δράσης και προσφοράς στον τόπο και το λαό μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ιδρύθηκε μέσα από την εθνική, πολιτική και κοινωνική ανάγκη, δύο χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την εισβολή, όταν η κρατική μας οντότητα βρισκόταν υπό αμφισβήτηση και οι τραγικές συνέπειες της εισβολής έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, για τη στήριξη του Εθνάρχη Μακαρίου, αλλά και για τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ιδρυτή του Κόμματος μας του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού, που πέτυχε να ανοικοδομήσει την Κύπρο, να ισχυροποιήσει την οικονομία και να στηρίξει ουσιαστικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τον προσφυγικό κόσμο, όταν η πατρίδα μας προσπαθούσε να αναγεννηθεί, μέσα από τις στάχτες της καταστροφής.

Ιδιαίτερα περήφανοι είμαστε επίσης και για τη διακυβέρνηση του δεύτερου Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, ορόσημο της οποίας υπήρξε η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2004 και η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  χωρίς υποσημειώσεις, «αστερίσκους», «ουρές» και παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο.

Σήμερα, με συνέπεια και υψηλό εθνικό φρόνημα, συνεχίζουμε, ακούραστα και διεκδικητικά, τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τη λύση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα το Δημοκρατικό Κόμμα, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι, η ισχυρή πολιτική δύναμη του Κέντρου και της μεσαίας τάξης και ως τέτοια απευθύνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στον κυπριακό λαό και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο και την ευημερία όλων.

Με τη στήριξη του στην κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη συμπολίτευση έχει καθοριστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικών με στόχο την πρόοδο και την ευημερία όλων και παραμένει πιστό στις θεμελιώδεις αρχές της ιδρύσεως του, την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου

12 Μαΐου 2024

ροή ειδήσεων