Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τιμά τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν, προκειμένου να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων και να διασφαλιστούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ένα ουσιαστικό και όχι μόνο συμβολικό ορόσημο, που αντανακλά τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις θυσίες των εργαζομένων.

Από τη μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγο, την Πρωτομαγιά του 1886, εις ανάμνηση της οποίας καθιερώθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί σημαντικά βήματα προόδου. Ωστόσο η σύγχρονη εποχή, δημιουργεί νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Οι απανωτές κρίσεις, -όπως η ενεργειακή, η οικονομική, η υγειονομική- οι πολεμικές συρράξεις, το μεταναστευτικό όπως επίσης και η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ορισμένοι από τους βασικούς παράγοντες που μεταβάλλουν την αγορά και τις συνθήκες εργασίας.

Οι σύγχρονες ανάγκες δημιουργούν νέες μορφές απασχόλησης ενώ άλλες εξασθενούν και υποκαθίστανται από την τεχνολογία.

Με μια αξιόπιστη, σταθερή και δυνατή οικονομία σε ρυθμό ανάπτυξης, μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις και με πυξίδα τις αρχές και αξίες των διαχρονικών αγώνων των εργαζομένων, μπορούμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους, αποκαθιστώντας τη δυναμική της μεσαίας τάξης.

Γραφείο Τύπου

29 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων