Διακήρυξη – ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Σήμερα, στην 50ή επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά όσους θυσιάστηκαν για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου αντιπροσωπεύει το πνεύμα της αντίστασης και του αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή φασισμού και αντιστεκόμαστε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας. Στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου, στεκόμαστε φρουροί των αξιών που συνέβαλαν στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η ισότητα και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν το θεμέλιο της κοινωνικής ζωής.

Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, αποτελεί ιστορικό μας καθήκον, το οποίο επιτάσσουν οι αγώνες όσων ξεσηκώθηκαν τότε για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία”.

Μισό αιώνα μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αντλούμε διδάγματα από τον αγώνα εκείνο. Μαθαίνουμε ότι η ελευθερία είναι αγαθό που πρέπει να υπερασπιζόμαστε καθημερινά, ότι η δημοκρατία είναι ευάλωτη αλλά και ανθεκτική όταν υποστηρίζεται από τον λαό.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα, συνεχίζουμε τον αγώνα για μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης και διασφαλίζουμε ότι ο αγώνας των προκατόχων μας δεν ήταν μάταιος, αλλά μια σπίθα που ανάφλεξε τον φωτεινό φάρο της ελευθερίας και της δημοκρατίας που μας καθοδηγεί.

Γραφείο Τύπου

16 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων