ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 46η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
20 Ιούλ 2020 Ανακοινώσεις

Για 46 χρόνια ο κυπριακός ελληνισμός βιώνει τα δεινά που επέφεραν το προδοτικό πραξικόπημα και η βάρβαρη τουρκική εισβολή. Ως Δημοκρατικό Κόμμα, καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο το δίδυμο έγκλημα και τιμούμε τους ήρωες που αντιστάθηκαν.

Οι πληγές της τουρκικής εισβολής παραμένουν ανοιχτές. Η κατοχή, ο βίαιος ξεριζωμός, ο εποικισμός. Δεν Ξεχνούμε, δεν εξοικειωνόμαστε με τη συνεχιζόμενη κατοχή και την προσφυγοποίηση.

Η σκέψη μας επικεντρώνεται σε όλους όσοι έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους στην πατρίδα, στους συγγενείς των αγνοουμένων μας, στους εγκλωβισμένους μας και διατρανώνουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας και προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σαρανταέξι χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το κυπριακό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, λόγω της πάγιας αδιάλλακτης και επιθετικής συμπεριφοράς της Άγκυρας που εκδηλώνεται με κάθε τρόπο. Με την κλιμάκωση των παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ, την πολεμική της ρητορική και την πρόσφατη καταδικαστέα απόφαση για την Αγία Σοφία.

Η πολιτική του κατευνασμού και των υποχωρήσεων, όχι μόνο δεν απέδωσε, αλλά έχει αποθρασύνει ακόμη περισσότερο την Τουρκία και τα φερέφωνα της στην κατεχόμενη Κύπρο μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και χρόνια επισημαίνει την ανάγκη νέας στρατηγικής, που να προκαλεί πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία.

Οφείλουμε να αντλήσουμε, ως λαός, δύναμη και έμπνευση απ’ αυτούς που θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για λύση η οποία θα διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια του κυπριακού λαού μέσω της συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της πραγματικής απελευθέρωσης, της ανατροπής των δεδομένων της κατοχής και της αποκατάστασης του δικαίου.

Γραφείο Τύπου

20 Ιουλίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media