ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 48η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και τιμά την μνήμη των ηρωικών αντιστασιακών που έπεσαν νεκροί στις μάχες για την προάσπιση της δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία της 48ης μαύρης επετείου, αποτίνουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Εθνάρχη Μακάριο, που ήταν ο στόχος του πραξικοπήματος, στους ήρωες και τους μάρτυρες της δημοκρατίας και στους μαχητές της αντίστασης που υπερασπίστηκαν θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Για 48 χρόνια η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Ελληνισμός της Κύπρου βιώνουν τις συνέπειες του προδοτικού πραξικοπήματος.

Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα, για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, που να ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής, να απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας, να είναι βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά στους τουρκικούς σχεδιασμούς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών, στην ατιμωρησία και απενοχοποίηση της Τουρκίας και σε όλα εκείνα που οδηγούν στην εξοικείωση με την τουρκική κατοχή και στην αποδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της διαπραγματευτικής μας θέσης στο Κυπριακό.

Το κυπριακό πρόβλημα βρίσκεται σε μία πορεία διολίσθησης από τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ με τον ΓΓ να επιμένει στην τήρηση ίσων αποστάσεων και την Τουρκία να αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στέλνει μήνυμα αντίστασης και διαβεβαιώνει ότι παραμένει συνεπές στην πορεία της τιμής, του αγώνα για ελευθερία, της διεκδίκησης και της προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

14 Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων