ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει φέτος 62 χρόνια από την ανακήρυξη της, την πιο σημαντική και καθοριστική εξέλιξη στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επίτευγμα του κυπριακού λαού και εγγύηση για την αρμονική συμβίωση των δύο κοινοτήτων και των θρησκευτικών ομάδων της Κύπρου.

Η ΚΔ είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας του κυπριακού Ελληνισμού, μπροστά στην οξεία κλιμάκωση των ωμών απειλών, προκλητικών δράσεων και επιθετικής ρητορικής της Τουρκίας.

Με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου, το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά τη μνήμη όλων όσοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και διακηρύττει τη θεμελιώδη θέση του για την προάσπιση, την ενίσχυση και τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διακηρύττει επίσης ότι θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις για τα εθνικά μας δίκαια, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικές μεθοδεύσεις για την απαράδεκτη λύση των δύο κρατών και να τερματιστούν οι επεκτατικές, προκλητικές και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

30 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων