Διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος για την Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Ανακοινώσεις |

Σαραντα-οκτώ χρόνια μετά την αντιδικτατορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι αρχές και τα ιδανικά του ηρωικού Νοέμβρη του 1973, μας καθοδηγούν με τη δύναμη της επικαιρότητας τους και την μεγάλη ιστορική τους αξία.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών της αντίστασης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Κρατούμε άσβεστη τη φλόγα της ιστορικής μνήμης του Πολυτεχνείου στέλνοντας σαφές μήνυμα, κυρίως προς τους αμετανόητους υμνητές τους φασισμού, ότι τα εγκλήματα της χούντας εις βάρος της δημοκρατίας και του ελληνισμού, δεν ξεπλένονται. Παραμένουν ως σκοτεινές κηλίδες στην ιστορία για να θυμίζουν εκείνα όσα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθούν.

Ως κυπριακός ελληνισμός πρέπει να αντλούμε δύναμη από τα ιδεώδη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον διαρκή μας αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Η Κύπρος πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα, με το πραξικόπημα εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Εθνάρχη Μακαρίου και την Τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

Και «ο δικός μας δρόμος έχει τη δική του ιστορία», βγαλμένος μέσα από τους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, που πρέπει να προασπιζόμαστε ακούραστα.

Το οφείλουμε στις θυσίες των ηρώων, στην ιστορία και στις επόμενες γενιές.

Γραφείο Τύπου

17 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων