Διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ανακοινώσεις |

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες, τις θυσίες, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τιμά τη μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν, προκειμένου να διασφαλιστούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων. Αναμφίβολα από τη μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγο, την Πρωτομαγιά του 1886 μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί σημαντικά βήματα προόδου.

Σήμερα ωστόσο, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, δημιουργεί νέες μορφές απασχόλησης, που σε συνδυασμό με άλλους αστάθμητους παράγοντες όπως οι πολεμικές συρράξεις, το θέμα του μεταναστευτικού και οι οικονομικές κρίσεις, μεταβάλλουν την αγορά και τις συνθήκες εργασίας, δημιουργώντας νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πως η θέση των εργαζομένων ενισχύεται όταν υπάρχει μια σταθερή και δυνατή οικονομία. Στην υλοποίηση αυτής της βασικής αρχής αποσκοπούν οι προτάσεις μας και σ’ αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε με συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα, έχοντας ως πυξίδα τις αρχές και αξίες των διαχρονικών αγώνων των εργαζομένων.

Γραφείο Τύπου

01 Μαΐου 2024

ροή ειδήσεων