Διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος για την Εργατική Πρωτομαγιά
Ανακοινώσεις |

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες, τις θυσίες, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Από τη μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγο, την Πρωτομαγιά του 1886, εις ανάμνηση της οποίας καθιερώθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά, μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει αγώνες και θυσίες, έτσι ώστε να διασφαλιστούν στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Οι οικονομικές κρίσεις, οι συνέπειες της πανδημίας, η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι πόλεμοι, αποτελούν ορισμένους από τους παράγοντες που μεταβάλλουν διαρκώς το εργασιακό περιβάλλον.

Οι σύγχρονες ανάγκες, δημιουργούν νέες μορφές απασχόλησης. Είναι γι’ αυτό που οι αξίες και οι αρχές των διαχρονικών αγώνων αποτελούν πυξίδα για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπή δικαιώματα, για να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες του λαού και να αποκατασταθεί η δυναμική της μεσαίας τάξης, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, είναι να επιτευχθεί πραγματική και όχι επίπλαστη ανάκαμψη της οικονομίας.

Η θέση των εργαζομένων θα ισχυροποιηθεί, εάν υπάρξει ισχυρή οικονομία. Αυτή είναι βασική αρχή της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος, στην υλοποίηση αυτής της βασικής αρχής αποσκοπούν οι προτάσεις μας και σ’ αυτή την κατεύθυνση πορευόμαστε με συνέπεια, κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Γραφείο Τύπου

30 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων