ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Η δόξα και το μεγαλείο του εθνικό-απελευθερωτικού αγώνα του 1955-1959 θα εμπνέει πάντα γιατί χωρίς ιδιοτέλεια, ο αγώνας εκείνος ήταν η πιο άδολη και αγνή έκφραση πατριωτισμού, η πιο ιερή εθνική προσήλωση στο καθήκον και την Πατρίδα.

Τέσσερα χρόνια δοκιμασίες και θυσίες σφράγισαν επάξια την πιο ένδοξη και ιερή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αφήνοντας βαριά υποχρέωση στο μέλλον και στις επόμενες γενιές.

Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών, από τους οποίους παραλάβαμε τη σκυτάλη της διεκδικητικότητας, της αντίστασης και της αγωνιστικότητας, για να συνεχίσουμε τους γνήσιους και καθαρούς αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.

Η ανανέωση της ιστορικής μνήμης της 1ης Απριλίου είναι απαραίτητη για να μας υπενθυμίζει ότι οι μάχες και οι θυσίες των ακατάβλητων ηρώων και αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μας έχουν κληροδοτήσει ό,τι πιο ισχυρό έχουμε σήμερα, την ασπίδα θωράκισης του ελληνισμού της Κύπρου: την Κυπριακή Δημοκρατία. Την Κυπριακή Δημοκρατία που οφείλουμε να προστατεύσουμε, έναντι των ανίερων μεθοδεύσεων της Τουρκίας η οποία επιχειρεί τη διάλυση της.

Δεν ξεχνούμε ότι είναι ο αγώνας του 1955-59 που άνοιξε το δρόμο για μια νέα ελπιδοφόρα ιστορική εξέλιξη και πορεία.

Γραφείο Τύπου

31 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων