Διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος για την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου
Ανακοινώσεις |

Σαν σήμερα 1η Απριλίου, πριν από 67 χρόνια, ο Ελληνισμός της Κύπρου πήρε στα χέρια του την εθνική του μοίρα και με όπλα τη δύναμη της θέλησης και την φιλοπατρία ξεκίνησε ένα δύσκολο απελευθερωτικό αγώνα για εθνική αποκατάσταση, εναντίον ενός πανίσχυρου αντιπάλου.

Τέσσερα χρόνια δοκιμασίες και θυσίες σφράγισαν επάξια την πιο ένδοξη και ιερή σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αφήνοντας βαριά υποχρέωση στο μέλλον και στις επόμενες γενιές.

Η ανανέωση της ιστορικής μνήμης της έναρξης του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59, της 1ης Απριλίου είναι απαραίτητη για να μας υπενθυμίζει ότι οι μάχες και οι θυσίες των ακατάβλητων ηρώων και αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μας έχουν κληροδοτήσει ό,τι πιο ισχυρό έχουμε σήμερα, την ασπίδα θωράκισης του ελληνισμού της Κύπρου: την Κυπριακή Δημοκρατία. Την Κυπριακή Δημοκρατία που οφείλουμε να προστατεύσουμε, έναντι των ανίερων μεθοδεύσεων της Τουρκίας η οποία επιχειρεί τη διάλυση της.

Οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα μας έδωσαν τη σκυτάλη της διεκδικητικότητας, της αντίστασης, της αγωνιστικότητας και του αγνού πατριωτισμού για να συνεχίσουμε τους γνήσιους και καθαρούς αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια.

Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης τιμούμε τις θυσίες τους και δεν ξεχνούμε ότι είναι ο αγώνας του 1955-59 που άνοιξε το δρόμο για μια νέα ελπιδοφόρα ιστορική εξέλιξη και πορεία.

Γραφείο Τύπου

31 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων