ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Ανακοινώσεις |

Οι ηρωισμοί και οι αυτοθυσίες των ηρώων του 1821
 αποτελούν πηγή εμπνεύσεως

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την επέτειο που εκφράζει την αγάπη του Έλληνα για την Ελευθερία, αφού η εξέγερση του 1821 για την αποτίναξη του δουλικού ζυγού και το σύνθημά, «Ελευθερία ή Θάνατος», περικλείουν μέσα τους αρχές και αξίες, με τις οποίες γαλουχήθηκε ο Ελληνικός λαός μέσα στους αιώνες.

Με τα ιδανικά που ενέπνευσε η Ελληνική Επανάσταση, γράφτηκε ιστορία.  Οι ηρωισμοί και οι αυτοθυσίες των ηρώων του 1821 αποτελούν πηγή εμπνεύσεως, τα διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης, ενέπνευσαν τις επόμενες γενεές και μέχρι σήμερα εμψυχώνουν τον απανταχού Ελληνισμό.

Τα όσα με αυταπάρνηση, ιερό ενθουσιασμό και εθνική συνείδηση κατόρθωσαν, οι ήρωες του ‘21, αποτελούν φωτεινούς σηματοδότες που μας καθοδηγούν και στον δικό μας αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που διαπιστώνουμε καθημερινά, μέσω και των προκλητικών πρόσφατων δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου, το πραγματικό πρόσωπο της τουρκικής αδιαλλαξίας, επιθετικότητας και επεκτατικότητας.

Σήμερα, ο αγώνας του Κυπριακού Ελληνισμού συνεχίζεται. Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ανανεώνουμε την πίστη μας για ελευθερία και δημοκρατία στέλνοντας το μήνυμα πως όχι μόνο δεν θα υποκύψουμε στο άδικο, αλλά αντίθετα, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Γραφείο Τύπου

25 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων