ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου 1940
Ανακοινώσεις |

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, νοηματοδοτεί την προάσπιση των διαχρονικών αρχών και αξιών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το ομόθυμο και ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων κατά των κατακτητών, συμβολίζει τη διαχρονική αξία της Αντίστασης σε κάθε βίαιη χειραγώγηση του λαού, σε κάθε προσπάθεια επιβολής απολυταρχισμού και σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δημοκρατικών ελευθεριών. Αποτελεί, ταυτόχρονα ένα ισχυρό δίδαγμα ότι η ενότητα και η συλλογικότητα μας φέρνει πιο κοντά στη δικαίωση.

Η 82η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, βρίσκει το Κυπριακό για ακόμα μια χρονιά σε μια κρίσιμη και καθοριστική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί εντελώς, απαιτώντας απροκάλυπτα λύση «δυο κρατών», εντείνοντας την πολεμική της ρητορική και απειλώντας νυχθημερόν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αναμφίβολα η ιστορία μας διδάσκει να μην υποκύπτουμε μπροστά στον επεκτατισμό και τον ολοκληρωτισμό, να υπερασπιζόμαστε με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης, την κυριαρχία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια και τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Όλοι εκείνοι που δεν υπέκυψαν στον άκρατο επεκτατισμό αλλά αντίθετα αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αποτελούν για τον δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό, πηγή έμπνευσης.

Η ιστορία και οι θυσίες των ηρώων, επιβάλλουν να μην αποδεχθούμε μια άδικη, μη βιώσιμη, μη λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα οδηγήσει στον αφανισμό του.

Τιμή και δόξα στους ήρωες της ελευθερίας.

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Γραφείο Τύπου – 27 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων