Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΥΜΠΟΥ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ
19 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν στο θέμα, που θέσαμε για την ασφάλεια των πτήσεων από την λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, επιβεβαιώνει πλήρως τις θέσεις και τις ανησυχίες του Δημοκρατικού Κόμματος.

Επιβεβαιώνεται ότι:

  • Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τύμπου είναι αναμφισβήτητα παράνομη και παραβιάζει τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας και κατ’ επέκταση του κανονισμούς άλλων διεθνών οργανισμών ασφάλειας της αεροπορίας.
  • Λόγω της συμπεριφοράς της Τουρκίας, προκαλείται υψηλού βαθμού κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων.

Κυρίως όμως επιβεβαιώνεται ότι η λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου δεν συνδέεται και δεν καλύπτεται από τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή. Ο Κανονισμός για την Πράσινη Γραμμή δεν ισχύει για τα θέματα παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όσοι εντός και εκτός Κύπρου, επιχείρησαν να αφήσουν ανενόχλητο το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου επικαλούμενοι τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή, διαψεύδονται.  

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε την κυβέρνηση:

  • Να ενεργοποιήσει τα μέτρα που ετοίμασε το Υπουργείο Εξωτερικών και που προνοούν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε αεροπορικές εταιρείες και άτομα, που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο του κατοχικού καθεστώτος.

Εμείς, ενεργώντας προς όφελος της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταφέραμε να έχουμε ενώπιον μας τις επισημάνεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποτελούν πλέον σημαντικό εργαλείο στα χέρια της Κυβέρνησης για ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων και κινδύνων που προκαλεί η λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, πράγμα άλλωστε που συνιστά και υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος, απευθυνόμαστε κυρίως στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να αναλογιστούν ότι, χρησιμοποιώντας το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εκτός από ότι παραβιάζουν διεθνείς και ηθικούς κανόνες, θέτουν και σε κίνδυνο την ζωή τους.

 

Γραφείο Τύπου
19 Αυγούστου 2016  

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media