Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΙΕΡΩΤΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΜΙΛΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
09 Αυγ 2016 Ανακοινώσεις

Πρόκληση αποτελεί η παρουσία του Μουσταφά Ακκιντζί στα πανηγύρια των τούρκων για την επέτειο των βομβαρδισμών στην Τηλλυρία και οι αναφορές του για δήθεν «ήρωες», που πολέμησαν για την ελευθερία των τουρκοκυπρίων, όταν η Ελληνοκυπριακή πλευρά μνημονεύει τα θύματα και τους ηρωικούς νεκρούς από τις θηριωδίες της τουρκικής αεροπορίας.

Όμως, ακόμα πιο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του κ. Ακκιντζί για το θέμα των τουρκικών εγγυήσεων.

Η επιμονή της τουρκικής πλευράς στη διατήρηση των εγγυήσεων, θα προκαλέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, καθώς είναι διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων, πως απορρίπτεται η συνέχιση των τουρκικών εγγυήσεων.

Διερωτόμαστε, πως μπορούν κάποιοι να αναφέρονται σε πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, όταν ο κ. Ακκιντζί, ειδικά στο ακανθώδες για την Ελληνοκυπριακή πλευρά θέμα της Ασφάλειας, υιοθετεί πλήρως τις θέσεις της Τουρκίας.

Η αντίδραση κατά της τουρκικής αδιαλλαξίας και της επιμονής της στο αναχρονιστικό και επικίνδυνο σύστημα των εγγυήσεων, πρέπει να είναι καθολική και αποφασιστική.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να συζητά την πτυχή της Ασφάλειας, με βάση την επιμονή της τουρκικής πλευράς στις εγγυήσεις της Τουρκίας.

Στα θέματα ασφάλειας δεν χωρεί καμία έκπτωση.

 

Γραφείο Τύπου
9 Αυγούστου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media