Διεθνής κατακραυγή για τα επεισόδια που προκάλεσε το κατοχικό καθεστώς στην Πύλα. – Ικανοποίηση για τη σαφή αναφορά του S&D σε τουρκικές κατοχικές δυνάμεις
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει και επικροτεί τη στάση και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία σύσσωμη έχει καταδικάσει τις επικίνδυνες, απαράδεκτες, παράνομες και εγκληματικές ενέργειες ανδρών του κατοχικού καθεστώτος στην Πύλα, εναντίον της νομιμότητας και εναντίον της ασφάλειας ειρηνευτών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Επισημαίνουμε ταυτόχρονα την αυστηρότητα με την οποία ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες έχει τοποθετηθεί, όπως επίσης και την ταξιδιωτική οδηγία που χωρίς καμία καθυστέρηση εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκφράζουμε ταυτόχρονα την ικανοποίηση μας για την αντίδραση της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και την σαφή αναφορά της σε τουρκικές κατοχικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα και με τον ίδιο έντονο τρόπο, καταδικάζουμε την αλαζονική αντίδραση των εγκάθετων της Άγκυρας στα κατεχόμενα. Το απύθμενο θράσος που επέδειξε το κατοχικό καθεστώς μπροστά στη διεθνή κατακραυγή, είναι εξίσου επικίνδυνο και φανερώνει εκ νέου τις πραγματικές τουρκικές προθέσεις.

Τα βίαια επεισόδια στην Πύλα, αλλά και οι κατά καιρούς προκλήσεις του κατοχικού καθεστώτος σε άλλα σημεία εντός της Νεκρής Ζώνης, αναδεικνύουν τη μεγάλη αναγκαιότητα της παρουσίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και της διασφάλισης του ρόλου που αυτή διαδραματίζει λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής.

Εκφράζουμε, τέλος τη λύπη μας για τον τραυματισμό ειρηνευτών στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Γραφείο Τύπου

19 Αυγούστου 2023

ροή ειδήσεων