«Δικαίωση του Δημοκρατικού Κόμματος, μέσα από τις αποφάσεις του Ανωτάτου για τις εκποιήσεις και την δικαστική προστασία του δανειολήπτη.»
03 Ιούν 2020 Ανακοινώσεις

Ως Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δικαιώνουν όσους έχουμε προσπαθήσει να αποκαταστήσουμε την ισορροπία  μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών.

Πλήρως δικαιωμένο το ΔΗΚΟ, αφού η πρόταση του, που δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλουν παράπονο στον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο εναντίον της διαδικασίας εκποίησης και να τεθεί ενώπιον δικαστηρίου, έχει κριθεί ως συνταγματική.

Θετική εξέλιξη και η συνταγματικότητα της νομοθεσίας για προσωρινή αναστολή των διαδικασιών εκποίησης των ακινήτων που αποτελούν κύρια κατοικία οφειλέτη ο οποίος δύναται να ενταχθεί κάτω από το Σχέδιο Εστία, που επίσης έχουμε στηρίξει.

Δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις μέσω νομοθετικών αλλαγών εναντίον των οποίων έχει στραφεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περιορίζοντας, αχρείαστα, την προστασία καλοπροαίρετων δανειοληπτών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτίθεται, μέσα από τη μελέτη των σχετικών αποφάσεων, να επεξεργαστεί και να προωθήσει και νέες προτάσεις ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω το δίχτυ προστασίας δανειοληπτών, εντός συνταγματικών πλαισίων.

Γραφείο Τύπου

03 Ιουνίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media