Δηλώσεις μετά τη συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ – Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος
Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ κ. Χρίστο Ορφανίδη, τον Γενικό Γραμματέα της Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ) κ. Χρίστο Παπαπέτρου και τον Διευθυντή του γραφείου του, κ. Γιώργο Ιωάννου, είχε σήμερα 11/10/2023 συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ξενοφώντος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Είχαμε μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον φίλο Υπουργό Γεωργίας, για θέματα που αφορούν την γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον.

Οφείλουμε να σημειώσουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ο προϋπολογισμός του 2024 περιλαμβάνει σημαντικά κονδύλια για την ανάπτυξη της γεωργικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, σημαντικά προγράμματα για την πράσινη ανάπτυξη. Σημειώνουμε ιδιαίτερα τον διπλασιασμό του κονδυλίου που αφορά το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και ακριβώς για αυτό το λόγο θεωρούμε πως αυτός ο προϋπολογισμός θα δώσει ένα έναυσμα θετικής ανάπτυξης σε ένα νευραλγικό τομέα της κυπριακής οικονομίας που μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να συγχαρούμε τον Υπουργό Γεωργίας για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταγράφει το Υπουργείο Γεωργίας και ευχόμαστε αυτός τομέας να πάει ακόμα καλύτερα.»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Γεωργίας, ανέφερε τα εξής:

«Στην πολύ καλή αυτή συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και επιβεβαιώθηκε η άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και του ΔΗΚΟ, η οποία είναι προς όφελος της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και γενικότερα της οικονομίας του τόπου.

Θα έχουμε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και εκεί όπου χρειάζεται θα ζητούμε πάντοτε τη συνεργασία και τη βοήθεια του ΔΗΚΟ»

Γραφείο Τύπου

11 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων