Δηλώσεις μετά τη συνάντηση της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας Μάριο Ηλιάδη
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Τα μέλη της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, είχαν σήμερα Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, συνάντηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Μάριο Ηλιάδη.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής:

«Μέσα στα πλαίσια της τελευταίας απόφασης του εκτελεστικού γραφείου, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει τις επαφές του με κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους για να διερευνήσουμε την πιθανότητα συνεργασίας για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε ως Γραμματεία με τον ανεξάρτητο υποψήφιο τον κύριο Μάριο Ηλιάδη ο οποίος μας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα διακυβέρνησης τις βασικές του πτυχές και τις δικές του πολιτικές προτάσεις.

Καλύψαμε διάφορα ζητήματα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα της οικονομίας, τα κοινωνικά δικαιώματα όπως ο ίδιος τα αποκαλεί, της παιδείας, της υγείας της οικίας αλλά και της ασφάλειας της εργασίας. Το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κακή εικόνα που έχει η χώρα μας στον τομέα της διαπλοκής και της διαφθοράς και φυσικά μεγάλο μέρος της συζήτησης καταπιάστηκε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης που σήμερα ορθώνεται μπροστά μας με το να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις και να συζητήσουμε στην βάση της λύσης του κυπριακού που έχει καθοριστεί από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση. Τέτοιες συζητήσεις και συναντήσεις μόνο αναβαθμίζουν τον δημοκρατικό και πολιτικό μας πολιτισμό, και ευχαριστώ τον κύριο Ηλιάδη γιατί αφιέρωσε σήμερα χρόνο να εξηγήσει στη Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος τις δικές του θέσεις.

Να υπενθυμίσω ότι το Δημοκρατικό Κόμμα, έχει καθορίσει έναν χρονοδιάγραμμα σε ότι αφορά τις δικές μας αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές και αυτές οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.»

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Μάριος Ηλιάδης επισήμανε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, τον κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο και τη Γραμματεία του Κόμματος για την ευκαιρία που μας έδωσε σήμερα να ανταλλάξουμε σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, ενόψει φυσικά και των προεδρικών εκλογών.

Κατά τη δική μου αντίληψη οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του κυπριακού λαού στο σύνολό του. Από την ποιότητα της διακυβέρνησης που θα αξιωθούμε να έχουμε από τον Φεβρουάριο του 2023 θα εξαρτηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυπριακής ζωής και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα.

Είχαμε την ευκαιρία με τον Πρόεδρο και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια σειρά από θέματα και είναι με πολύ μεγάλη χαρά που διαπίστωσα ότι σε μια σειρά από θέματα υπάρχει αληθινή ταύτιση απόψεων και που δημιουργεί την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα μπορέσουμε οπωσδήποτε στο μέλλον να πορευτούμε με έναν τρόπο που να διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της κυπριακής ζωής και της κυπριακής κοινωνίας. Θέλω για μία ακόμα φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον πρόεδρο κύριο Νικόλα Παπαδόπουλο και στη Γραμματεία του Κόμματος για αυτή την ευκαιρία που μας έδωσε και να εκφράσω μαζί και την ελπίδα ότι θα καταλήξουμε σε αποφάσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον του κυπριακού λαού στο σύνολό του.»

Γραφείο Τύπου

31 Μαΐου 2022

ροή ειδήσεων