Δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου και αντιπροσωπείας ΔΗΚΟ με την ηγεσία της Tech Island Cyprus
Tech Island Cyprus Ψηφιακή Τεχνολογία
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία του κόμματος είχαν σήμερα ευρεία συνάντηση με την ηγεσία της Tech Island Cyprus.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουμε με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας TechIslandCyprus. Ένας οργανισμός που έχει ως στόχο την προώθηση του τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας στην Κύπρο. Πραγματικά οφείλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μία πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία που βάζει μπροστά τον στόχο η Κύπρος να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας, έρευνας, τεχνολογίας για την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η Κύπρος, ναι, μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα και να δει οφέλη για την οικονομία, για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και άλλοι τομείς της οικονομίας να δουν συσχετιζόμενα οφέλη από την περαιτέρω χρήση και εξάπλωση της τεχνολογίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως είναι οι υπηρεσίες, ο τραπεζικός τομέας ακόμη και η γεωργία και άλλοι τομείς.

Επομένως ως ΔΗΚΟ θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ακούσουμε ιδέες αλλά και να βοηθήσουμε έτσι ώστε να περάσουν στη Βουλή και σχετικά νομοσχέδια που θα δώσουν τα απαραίτητα φορολογικά κίνητρα για την προώθηση του συγκεκριμένου τομέα αλλά και την προσέλκυση εταιρειών στη χώρα μας καθώς υπάρχει αυτή η προοπτική που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και του λαού μας.»

Από την πλευρά της Tech Island Cyprus, ο κ. Aleksei Gubarev δήλωσε τα εξής:

(σε μτφ)

«Είχαμε σήμερα μία πολύ παραγωγική συνάντηση με το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι το ΔΗΚΟ πραγματικά πιστεύει στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, κατανοεί την ανάγκη αυτής της βιομηχανίας, πραγματικά ανησυχεί για την χώρα και την πορεία ανάπτυξης της και είναι πρόθυμο και στηρίζει τις προσπάθειες να γίνει η Κύπρος ένα μεγάλο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Πρόεδρο του κόμματος για την στήριξη και πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να κτίσουμε ένα σπουδαίο μέλλον για την Κύπρο.»

(Η δήλωση Aleksei Gubarev στην αγγλική)

«We had today a very productive meeting with DIKO. What we understand is that DIKO really believes in the I.T. sector, it understands the need of the industry, they really worry about the country and how it will develop, and they give support and willingness to make Cyprus a big I.T. hub. I would like to thank DIKO and the President of the party for this support and we believe that together we can build a great future for Cyprus. »

Γραφείο Τύπου

10 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων