Δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών
πυροσβεστική Τμήμα Δασών
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, συνάντηση με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών και να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν αυτό το πάρα πολύ σημαντικό τμήμα της κυβερνητικής υπηρεσίας.»

«Τα δάση είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που έχουμε στον τόπο μας και μας προσφέρουν καθαρό αέρα, βιοποικιλία, ποιότητα ζωής. Γι` αυτόν ακριβώς τον λόγο, πρέπει να βρούμε τους τρόπους να αναπτύξουμε τα δάση μας έτσι ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τη χαρά που προσφέρουν σήμερα στον πληθυσμό μας.»

«Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρώ ότι η σημερινή συζήτηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, διότι θέλουμε να βοηθήσουμε το Τμήμα Δασών να αναπτύξει τις υποδομές που έχει στη διάθεσή του για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό τον στόχο: καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, των υποδομών όπως είναι το Δασικό Κολέγιο, και πολλά άλλα που μπορούν να γίνουν έτσι ώστε αυτές οι πολύτιμες υπηρεσίες να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν».

«Και φυσικά, συζητήσαμε ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα που είναι η στελέχωση του Τμήματος Δασών. Ως Δημοκρατικό Κόμμα θέλουμε έγκαιρα και πριν από το καλοκαίρι να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση γιατί θεωρούμε ότι το Τμήμα Δασών έχει τον κύριο ρόλο σε ό,τι αφορά την αποτροπή του μεγάλου κινδύνου των πυρκαγιών στις δασικές περιοχές ιδιαίτερα την εποχή του καλοκαιριού. Θέλουμε να προλάβουμε κακές εξελίξεις, θέλουμε το Τμήμα Δασών να έχει στη διάθεσή του όλους τους πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, όλο το στελεχιακό προσωπικό που χρειάζεται για να μπορέσει να αποτρέψει τα χειρότερα για να μην ξαναζήσουμε αυτό το καλοκαίρι όσα ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι».

Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του Τμήματος να βελτιωθεί αλλά και θα στηρίξουμε και τα αιτήματα για τη σωστή στελέχωση του Τμήματος Δασών έτσι ώστε τα δάση μας να έχουν την προστασία που πρέπει.»

Γραφείο Τύπου

14 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων