Δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών για την συζήτηση του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΑΦΟΥ

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είχαμε την ευκαιρία ως Δημοκρατικό Κόμμα να εκφράσουμε την ευαρέσκεια μας για το θετικό έργο που παράγει η Υπουργός και το Υπουργείο σ’ αυτή την πολύ δύσκολη για τον τόπο περίοδο.

Παράλληλα είχαμε επίσης την ευκαιρία να θέσουμε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας και τα οποία θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν.

Τονίσαμε ότι επιβάλλεται η ριζική και πλήρης αναθεώρηση του υφιστάμενου συνταξιοδοτικού συστήματος, θεωρώντας ότι ο κύκλος ζωής του έχει ήδη κλείσει, ούτος ώστε να έχουμε δικαιότερη αντιμετώπιση των ανισοτήτων που παρουσιάζονται σήμερα στα θέματα των συντάξεων και για να εκλείψουν φαινόμενα με συντάξεις που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Υπογραμμίσαμε επίσης την αναγκαιότητα κατάργησης του «πέναλτι» του 12% (αναλογιστική μείωση) αρχίζοντας από ειδικές ομάδες συμπολιτών μας όπως:

α) άτομα που εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα,

β) άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εργάζονται μετά το 63 έτος της ηλικίας τους,

και

γ) για όσους έχουν υπηρετήσει πρόσθετη στρατιωτική θητεία στην Εθνική Φρουρά λόγω της Τουρκικής Εισβολής του 1974.

Γραφείο Τύπου

26 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων