Δηλώσεις Προέδρου ΔΗΚΟ μετά τη συνάντησή του με την Υπουργό Ενέργειας
ΔΕΦΑ Φυσικό αέριο
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, συνάντηση με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ), κ. Νίκο Καστελλάνη.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε ενημέρωση από την αξιότιμη Υπουργό Ενέργειας, για την πρόοδο των εργασιών, που αφορά την μονάδα αποϋγροποίησης φυσικού αερίου στο Βασιλικό.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι αυτό το έργο είναι ύψιστης εθνικής σημασίας καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι με το φυσικό αέριο ενδεχομένως να μειωθούν τα κόστη που αφορούν τα πρόστιμα των ρύπων αλλά και επειδή ο ενεργειακός σταθμός του Βασιλικού θα μπορέσει επιτέλους να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο ως καύσιμο, θα είναι πιο παραγωγικός και πιο προσοδοφόρος σε ότι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επομένως θέλουμε να δούμε το συγκεκριμένο έργο να υλοποιείται εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και γι’ αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις καθυστερήσεις που ακούμε που κατά τη δική μας ενημέρωση δεν οφείλονται όλες στις γνωστές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και σε κακούς προγραμματισμούς, σχεδιασμούς που αφορούν την υλοποίηση του έργου.

Θέλουμε να δούμε αυτά τα προβλήματα να ξεπερνούνται το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να μπορούμε να παραλάβουμε, ως Κυπριακή Δημοκρατία, το έργο εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.»

Γραφείο Τύπου

9 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων