Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ και του Προέδρου της ΕΔΕΚ, μετά τη συνάντησή τους
ΕΔΕΚ Προεδρικές Εκλογές
Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Τετάρτη (9/3/2022) συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, κ. Μαρίνο Σιζόπουλο.

Μετά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, ακολούθησαν δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε μίαν εγκάρδια και εποικοδομητική συνάντηση με τον φίλο και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Για εμάς είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι με την ΕΔΕΚ μας συνδέουν αγώνες για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο του λαού μας και γι’ αυτό για εμάς, το Δημοκρατικό Κόμμα, η ΕΔΕΚ αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες στην μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή.

Γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της, να κερδίσουμε το στοίχημα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Να ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπιστία της Κύπρου η οποία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς. Να επαναφέρουμε την ελπίδα επίλυσης του Κυπριακού και να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης που ορθώνεται σήμερα μπροστά μας.

Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο η δική μας πρόταση είναι να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο με την ΕΔΕΚ με την ελπίδα να καταλήξουμε σε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές. Γιατί ειλικρινά πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πάρουμε τον τόπο μπροστά. Εξάλλου το έχουμε ξανακάνει».

Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ανέφερε τα εξής:

«Και εγώ από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος τον φίλο μου τον Νικόλα Παπαδόπουλο γι’ αυτήν την πρώτη συνάντηση την οποία πραγματοποιήσαμε στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων γύρω από τις προσεχείς προεδρικές εκλογές και κυρίως για το πως διαμορφώνεται το σκηνικό αυτήν τη στιγμή.

Όπως είναι φανερό είναι λίγο νωρίς ακόμα να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις. Υπάρχει η πρόθεση και η βούληση για συνεργασία και οπωσδήποτε ο εποικοδομητικός διάλογος που σήμερα έχουμε εγκαινιάσει θα συνεχιστεί ανάλογα και με τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται για να μπορούμε να καταλήξουμε στις τελικές μας αποφάσεις σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε και από την πλευρά της ΕΔΕΚ, αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εσωκομματικής ανταλλαγής απόψεων με μέλη και με φίλους του κόμματος που θα κορυφωθεί στις 20 του Μάρτη με μια ανοικτή Παγκύπρια πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί ούτως ώστε να έχουμε και την έγκριση και την καθοδήγηση των μελών του κόμματος για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση.

Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ξανά μια καινούργια συνάντηση, να ξανά εξετάσουμε τα δεδομένα όπως αυτά θα έχουν διαμορφωθεί και να προχωρήσουμε στην λήψη των αποφάσεών μας στην βάση ακριβώς της εποικοδομητικής όπως πολλές φορές έχουμε πει προσπάθειας για συνεργασία στις επόμενες προεδρικές εκλογές.».

Γραφείο Τύπου

9 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων