Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή
Ελεγκτική Υπηρεσία Επιτροπή Ελέγχου πολιτογραφήσεις
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, μετά τη συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Η εικόνα της Κύπρου σε ότι αφορά τη διαπλοκή και τη διαφθορά είναι θλιβερή. Βρισκόμαστε στον πάτο κάθε αξιολόγησης, βρισκόμαστε στο επίκεντρο κάθε συζήτησης για τη φοροδιαφυγή, τη διακίνηση κεφαλαίων και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με επιστέγασμα το τελευταίο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο θεσμός του Γενικού Ελεγκτή μπορεί να βοηθήσει για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία και το κύρος της χώρας μας, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η κυβέρνηση να πάψει να υπονομεύει αυτό το θεσμό με κάθε ευκαιρία και να συνεργαστεί μαζί του, έτσι ώστε να λειτουργήσουν σωστά οι θεσμικές δομές της εποπτείας και του ελέγχου.

Με ικανοποίηση σημειώνουμε πως έχουν δοθεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία, οι φάκελοι των πολιτογραφήσεων και έχει ξεκινήσει η σχετική έρευνα έστω και με καθυστέρηση.

Όμως παράλληλα σημειώνουμε με ανησυχία ότι δεν έχουν προχωρήσει οι όποιες ποινικές έρευνες που έχουν αναδειχθεί μέσα από τα πορίσματα Νικολάτου και Αρέστη για τον Συνεργατισμό, τη συμφωνία της Αλταμίρα και για τις περιπτώσεις των πολιτογραφήσεων που ενδεχομένως να προκύπτουν ποινικές υποθέσεις. Και επί τούτου θεωρούμε πως η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής θα πρέπει να ζητήσει σχετική ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία.

Σε σχέση ιδιαίτερα με τις πολιτογραφήσεις όμως, εμείς σημειώνουμε ότι από τη στιγμή που έχει δοθεί η πρόσβαση στην Ελεγκτική Υπηρεσία, στους φακέλους των πολιτογραφήσεων, έχει αρθεί για το Δημοκρατικό Κόμμα, ένα σημαντικό εμπόδιο για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.»

Γραφείο Τύπου

16 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων