Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλου στο περιθώριο της Ημερίδας για τον Τουρισμό
Ημερίδα για τον Τουρισμό Κυπριακό
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Στο περιθώριο της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 το Δημοκρατικό Κόμμα για τον Τουρισμό στην Πάφο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

(α) Τουρισμός

Σε σχέση με τον Τουρισμό ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Τα τελευταία 2 χρόνια, έχει περάσει πάρα πολλές δοκιμασίες η τουριστική μας βιομηχανία αλλά αυτό που οφείλουμε να σημειώσουμε είναι ότι μέσα από τις δυσκολίες έχουμε διαπιστώσει κενά αλλά και την προοπτική της τουριστικής βιομηχανίας σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε αυτά τα κενά και καταφέρουμε να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Η ποιότητα είναι μονόδρομος για την Κύπρο.

Οφείλουμε να φέρουμε όσους γίνεται περισσότερους τουρίστες αλλά και πιο ποιοτικούς τουρίστες γιατί δε σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι μεγαλύτερος αριθμός τουριστών σημαίνει και περισσότερα έσοδα. Υπάρχει τρόπος να αναπτύξουμε τον τουρισμό και να επιστρέψουμε πίσω στις αυθεντικές εμπειρίες που ζητά ο σύγχρονος τουρίστας.

Χαιρόμαστε να σημειώσουμε ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού, από τη μέρα της ίδρυσης του έχει προχωρήσει σε βήματα προς την ορθή κατεύθυνση και οφείλουμε να σημειώσουμε τις σημαντικές προσπάθειες και του ίδιου του Υφυπουργού Τουρισμού σε ότι αφορά την καθιέρωση του θεσμού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τουριστικής βιομηχανίας και ως ΔΗΚΟ εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να βρούμε εκείνες τις σύγχρονες λύσεις που χρειάζεται σήμερα ο τουρισμός μας.

Να αντιμετωπίσουμε την εποχικότητα, την αεροπορική συνδεσιμότητα, τα προβλήματα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού και φυσικά τη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος.»

(β) Κυπριακό

Ερωτηθείς σε σχέση με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όχι μόνο δεν διαβλέπουμε την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων αλλά ακόμη και εάν με κάποιο τρόπο ξεκινούσαν αυτές οι διαπραγματεύσεις εγείρεται ένα ερώτημα: τί θα συζητήσουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, καθώς οι ξεκάθαρες θέσεις πλέον της τουρκικής πλευράς παραπέμπουν σε αλλαγή της βάσης επίλυσης του Κυπριακού, σε λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας δύο κρατών.

Και δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει μία συγκροτημένη ολοκληρωμένη στρατηγική από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αντιμετώπισης αυτής της αδιαλλαξίας.

Εμείς ως ΔΗΚΟ εδώ και καιρό επιμένουμε ότι αυτό που χρειάζεται είναι μία νέα στρατηγική.

Ν’ αντιληφθεί η Τουρκία ότι εισπράττει κόστος, ότι θα έχει συνέπειες από τη μη επίλυση του Κυπριακού.

Μόνο έτσι θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και μόνο έτσι θα συζητήσει πάνω στη βάση που έχουν καθορίσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.»

Γραφείο Τύπου

23 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων