Δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, στη διάρκεια επίσκεψης στην Αθηένου
Αθηένου αύξηση κόστους ζωής Στρατηγική κατά της ακρίβειας
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 επίσκεψη στην Αθηένου. Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε κτηνοτροφικά υποστατικά.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στις εξής δηλώσεις:

«Δυστυχώς η ραγδαία αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και βασικών αγαθών, όπως είναι ο ηλεκτρισμός, έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως είναι η γεωργία όπως είναι η κτηνοτροφία.

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα θεωρούν ότι ναι μεν τα αντισταθμιστικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς την ορθή κατεύθυνση αλλά δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους που θα μετακυλίσει στο τέλος της ημέρας προς στους καταναλωτές.

Επομένως ως ΔΗΚΟ επιμένουμε πως αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της ακρίβειας, της αύξησης του κόστους βασικών αγαθών, με μείωση φορολογιών όπως είναι ο ΦΠΑ στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε αυτό το κόστος να μειωθεί και να ωφεληθούν στο τέλος της ημέρας οι καταναλωτές και ο κάθε πολίτης του τόπου μας.

(Νωρίτερα σήμερα) είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με το Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθηένου.

Μας μετέφεραν τα προβλήματα, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτός ο ακριτικός Δήμος ο οποίος παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να παρουσιάζει σημαντικό έργο σε ότι αφορά τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών του Δήμου. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να γίνουν.

Χρειάζεται, τα έργα υποδομής που απαιτούνται σήμερα να συνεχίσουν και να προχωρήσουν χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς κωλύματα που προβάλλονται από κυβερνητικές υπηρεσίες».

Γραφείο Τύπου

27 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων