ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Είχαμε σήμερα μια παρα πολύ παραγωγική συζήτηση και συνάντηση με την ηγεσία ΠΑΣΥΔΥ και τον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου η οποία συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό Σώμα και την Αστυνομία ευρύτερα.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τους τρόπους αναδιάρθρωσης της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης που  αντιμετωπίζονται σήμερα ως επίσης και τα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση αστυνομικών  για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντα τους, με τα απαραίτητα κίνητρα που πρέπει να τους δίνονται έτσι ώστε να μπορούν να είναι και παραγωγικοί και από την άλλη να μην υπάρχουν εκείνες οι μεμονωμένες περιπτώσεις που δυστυχώς είναι ευάλωτες σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς.

Έχουμε ακούσει τις δικές τους εισηγήσεις, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την κατάσταση της μισθολογικής κλίμακας όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα στο Αστυνομικό Σώμα.

Η πραγματικότητα είναι ότι στο παρελθόν η μισθοδοσία των Αστυνομικών δινόταν με ένα λανθασμένο σύστημα επιδομάτων. Αυτό το σύστημα καταργήθηκε το 2013 αλλά δεν ανανεώθηκαν και δεν αναβαθμίστηκαν οι κλίμακες των Αστυνομικών μετά από εκείνες τις αποκοπές οι οποίες είναι μεγαλύτερες κατ’ αναλογία από την υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία.

Επομένως ως ΔΗΚΟ είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της δομής των κλιμάκων της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου έτσι ώστε αυτή η μισθοδοσία να είναι και δίκαια αλλά και να είναι πάντα φυσικά μέσα στις δημοσιονομικές δυνατότητες της κυπριακής οικονομίας.

Γραφείο Τύπου

13 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων