ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από το Βουλευτή του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου, τους υποψήφιους βουλευτές και τοπικά στελέχη πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 10 Απριλίου 2021, περιοδεία στο Παραλίμνι και επισκέφθηκε τα εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Μετά την επίσκεψη του, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε δηλώσεις για:

  1. Το Σκάνδαλο των Πολιτογραφήσεων
  2. Τη διαχείριση της Πανδημίας
  3. Την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων
  4. Το Κυπριακό

Ακολουθούν οι δηλώσεις κατά σειρά και αυτούσιες.

  1. ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ:

«Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνέχισε να εκδίδει χρυσά διαβατήρια ακόμη και μετά που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σχετικούς κανονισμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση Αναστασιάδη πάνω από του νόμους, πάνω από τους θεσμούς, πάνω από την ηθική, βάζει τα συμφέροντα των πελατών που θέλει να εξυπηρετήσει.

Το ερώτημα είναι γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά μπροστά σε αυτή την προκλητική παρανομία της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη.

Συμφωνεί ο ΔΗΣΥ ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει να αγνοεί τους κανονισμούς που και ο ίδιος ο ΔΗΣΥ είχε ψηφίσει;

Γιατί σιωπά;»

  1. ΠΑΝΔΗΜΙΑ

«Σε ό,τι αφορά την πανδημία, δυστυχώς τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Κύπρος έχει τη χειρότερη επίδοση σε ολόκληρη την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Κι όμως η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν μπορεί να συντονίσει το Υπουργείο Παιδείας με το Υπουργείο Υγείας για τα πρωτόκολλα των σχολείων.

Καλούμε την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να σοβαρευτεί.

Το απαιτεί η δημόσια υγεία, το απαιτεί το συμφέρον της οικονομίας και του λαού μας.»

  1. ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΚΟ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Σήμερα για ακόμη μία φορά έχουμε αποφασίσει να επισκεφθούμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά και τα περιοριστικά μέτρα.

Η δική μας διαπίστωση είναι ότι δυστυχώς τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τα κέντρα εστίασης.

Εξάλλου, αυτό δείχνουν και τα σχετικά στοιχεία της Eurostat. Η Κύπρος παρουσιάζει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την απώλεια εισοδημάτων.

Γι’ αυτό εμείς επιμένουμε στην επιδότηση ενοικίων, στην επιδότηση λειτουργικών δαπανών όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα.

Και θεωρούμε πλέον πως αυτή η στήριξη πρέπει να δοθεί αναδρομικά, για να δοθεί πραγματική βοήθεια σε αυτές τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχασαν ένα χρόνο στήριξης λόγω της απραξίας της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.»

  1. ΚΥΠΡΙΑΚΟ

«Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Τουρκία που μιλά για λύση δύο κρατών. Χθες ο τέως τ/κ ηγέτης, ο κ. Ακιντζί συναντήθηκε με ε/κ και τ/κ δημοσιογράφους και όπως δείχνουν οι σχετικές πληροφορίες έχει δηλώσει ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε πει στον κ. Τσαβούσογλου ότι περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να συζητήσει μαζί με την Τουρκία μια πιθανή λύση δύο κρατών.

Εάν αυτό είναι το κοινό όραμα του κ. Αναστασιάδη με την τουρκική πλευρά, τότε ο κυπριακός ελληνισμός οφείλει να ανησυχεί για το τί θα πάμε να συζητήσουμε στην Πενταμερή Διάσκεψη.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο εβδομάδες θα βρεθούμε σε αυτή τη Διάσκεψη από την οποία θα απουσιάζει η Κυπριακή Δημοκρατία και ακόμη δεν γνωρίζουμε τί θα περιλαμβάνει η πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία του κ. Αναστασιάδη.

Τί έχει να κρύψει;

Γιατί δεν αποκαλύπτει αυτή την πρόταση στον κυπριακό λαό;»

Γραφείο Τύπου

10 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων