ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠ,ΝΟΜΙΚΩΝ
Ανακοινώσεις |

1. Οπλοκατοχή

Τέθηκε σήμερα ενώπιον μας στην Επιτροπή Νομικών προειδοποιητική επιστολή που αφορά αδυναμία της Κυπριακής πολιτείας να εναρμονιστεί με Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα πυροβόλα όπλα. Η ουσία των εναρμονιστικών νομοθετημάτων είναι ως επί το πλείστον διαδικαστική και τεχνική.

Παρά ταύτα με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην κυβερνητική πρόταση δεν επιχειρήθηκε η απλή εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά έχουν παρεισφρήσει θέματα που αγγίζουν και άλλες πτυχές, όπως το είδος και των αριθμό των πυροβόλων όπλων που μπορεί κάποιος να κατέχει και να πωλεί και άλλα θέματα που άπτονται επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ως ΔΗΚΟ είμαστε υπέρ της σωστής επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ξεκάθαρα και καθορισμένα όρια και όχι με μορφές νομοθετικής προχειρότητας. Εισηγηθήκαμε όπως διαχωριστούν οι εναρμονιστικές πρόνοιες του νομοσχεδίου έτσι ώστε αυτές να οδηγηθούν στην ολομέλεια της Βουλής ενώ οι άλλες πρόνοιες να συζητηθούν ενδελεχώς στην Επιτροπή Νομικών. Η ασφάλεια του πολίτη είναι για μας το πιο σημαντικό ζήτημα.

2. Απόρρητο Ιδιωτικής Επικοινωνίας

Είχαμε επίσης σήμερα εντοπίσει κενά στο νομοσχέδιο για το Απόρρητο της Ιδιωτικής Επικοινωνίας. Λόγω της σημαντικότητας του νομοσχεδίου ζητήσαμε να μην οδηγηθεί στην ολομέλεια της ερχόμενης Παρασκευής αλλά να ξανασυζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών.

3. Ζήτημα αλλαγής ωρών υπηρεσίας Αστυνομικών

Τέλος, σήμερα εξετάσαμε ένα πάγιο αίτημα που υπήρχε από την Αστυνομία για την εξομοίωση των ωρών εργασίας των μελών του Αστυνομικού Σώματος με τα μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τον προτεινόμενο Κανονισμό θα γίνει εξομοίωση των ωρών εργασίας των μελών του Αστυνομικού Σώματος σταδιακά μέχρι το 2022. Η θέση μας είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να ενισχυθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το αίσθημα ασφάλειας για τον Κύπριο Πολίτη να αυξηθεί.

Γραφείο Τύπου  

4 Δεκεμβρίου 2019

ροή ειδήσεων