ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ Π.ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
Ανακοινώσεις |

Η διάλυση των νοσοκομείων της επαρχίας Πάφου (Πάφου και Π.Χρυσοχούς) είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων να μην είμαστε αυτόνομοι αλλά ένα  παράρτημα της Λεμεσού.

Η σημερινή κατάσταση των νοσοκομείων  είναι πραγματικά απελπιστική. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν φύγει για τον ιδιωτικό τομέα λόγω ΓΕΣΥ.  Οι πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Πάφου να μην μπορούν πολλές φορές να ανταποκριθούν λόγω του μεγάλου όγκου ασθενών αλλά και του μικρού αριθμού γιατρών και νοσηλευτών. Το κτίριο είναι μικρό λόγω της πληθυσμιακής αύξησης της πόλης της Πάφου και οι γιατροί αναγκάζονται να νοσηλεύουν ασθενείς σε μη κατάλληλους χώρους. Ο εξοπλισμός να είναι μιας άλλης δεκαετίας.

Η πανδημία του του Covid 19 έδειξε την γύμνια μας νοσηλευτικά γιατί ακόμη και για τα απλά θα πρέπει να πάρουμε άδεια από την διοίκηση Λεμεσού.

Να καλέσω έστω και τώρα τούς αρμόδιους να πάρουν εκείνα τα μέτρα για βελτίωση της λειτουργικότητας των νοσοκομείων της επαρχίας μας και να ζητήσουν με πρόταση νόμου ώστε το νοσοκομείο Πάφου γίνει αυτόνομο όπως των άλλων επαρχιών.

 Είναι πραγματικά τραγικό μια ολόκληρη επαρχία να μην έχει ένα νοσοκομείο σωστά επανδρωμένο και να βρίσκονται οι κάτοικοι σε καθημερινό κίνδυνο. Η καλύτερη απόδειξη της κατάστασης αποσύνθεσης που βρίσκεται το Νοσοκομείο Πάφου είναι οι καθημερινές καταγγελίες των πολιτών. 

Μήπως τελικά θέλετε να το οδηγήσετε σε ιδιωτικοποίηση ?

Γραφείο Τύπου

29 Οκτωβρίου 2020

ροή ειδήσεων