Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη – Βουλευτή ΔΗ.ΚΟ και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Ανακοινώσεις |

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία του νέου συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εντοπίστηκαν διάφορα ζητήματα τεχνικής φύσεως, διαδικασιών, οικονομικής υφής και ποινών.

Συγκεκριμένα, έχουμε γίνει δέκτες καταγγελιών, αναφορικά με την απουσία σήμανσης για την παρουσία κινητής κάμερας, καταγγελίες για επιβολή προστίμων σε οχήματα που κινούνταν κάτω από το όριο ταχύτητας, καταγγελίες για παρέλευση 6 και 8 μηνών για την αποστολή του προστίμου, με αποτέλεσμα την αφαίρεση της άδειας οδήγησης χωρίς προειδοποίηση λόγω βαθμών ποινής και υπήρξε παραδοχή στο ύψος των προστίμων εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω απουσίας δυνατότητας διακανονισμού πληρωμής.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, αναμένουμε τις επόμενες ημέρες το σχετικό νομοσχέδιο μετά την απόσυρσή του πέρυσι, έτσι ώστε όλοι όσοι παραβιάζουν την νομοθεσία να πληρώνουν τα πρόστιμα και να μην υπάρχει καμία διαφοροποίηση μεταξύ Κυπρίων και ξένων οδηγών.

Κλείνοντας, να τονίσω ότι έχουμε δει τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφειάδη, να δείχνει διάθεση, ούτως ώστε να δώσουμε λύσεις στα συγκεκριμένα προβλήματα.

ροή ειδήσεων