Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή ΔΗ.ΚΟ και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας
Ανακοινώσεις |

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, συζητήσαμε δύο σοβαρά ζητήματα, το ένα αφορά την διεξαγωγή δημόσιων πλειστηριασμών μη χρησιμοποιημένων και απαρχαιωμένων ειδών του ΟΚΥπΥ και το άλλο το θέμα αφορά στην τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων με άδεια παράλληλης εισαγωγής.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, τα δημόσια νοσηλευτήρια μας, πέραν από τα προβλήματα υποστελέχωσης, τις πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις, έρχονται αντιμέτωπα και με ένα άλλο πρωτόγνωρο πρόβλημα, καθώς έχουν γεμίσει όλοι οι χώροι τους με σπασμένες καρέκλες, σπασμένες κλίνες, παλιούς υπολογιστές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα ως προς την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, πάρα πολλά φάρμακα δυστυχώς, δεν εισάγονται στην χώρα μας, με αποτέλεσμα καινοτόμα φάρμακα να μην είναι διαθέσιμα στην αγορά. Επιπλέον, έχουμε θέσει κάποιους προβληματισμούς, οι οποίοι αφορούν την παράλληλη εισαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, και συγκεκριμένα εάν αυτά θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ και εάν θα έχουν την ίδια τιμή με το προϊόν αναφοράς.

Η κατ’ άρθρο συζήτηση για το δεύτερο θέμα, θα ξεκινήσει στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο εν λόγω πρόβλημα.

ροή ειδήσεων