ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ S&D, ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
Ανακοινώσεις |

Οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, δίνοντας δυστυχώς πολιτική υπόσταση σε περιθωριακές και ακραίες αντιδράσεις εντός Κύπρου, που έχουν απορριφθεί από την κυπριακή κοινωνία, υπέβαλαν δύο ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση της Κυπριακής Κυβέρνησης να περιορίσει την διέλευση προσώπων από τα οδοφράγματα για λόγους δημόσιας υγείας.

Πρώτον, κατά πόσον η Κυβέρνηση ενημέρωσε την ΕΕ για την απόφαση της. Στο ερώτημα αυτό, η Επιτροπή απάντησε ήδη τις προάλλες ότι ενημερώθηκε και παρακολουθεί το θέμα, χωρίς να εκφέρει ένσταση.

Το δεύτερό τους ερώτημα αφορά το κατά πόσον η απόφαση της Κυβέρνησης «συνάδει με το γράμμα και πνεύμα» του Ευρωπαϊκού Κανονισμού. Ωστόσο, ο Κανονισμός καταγράφει: Δεδομένου ότι η «Πράσινη Γραμμή» δεν αποτελεί εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η κύρια αρμοδιότητα για τη θέσπιση κανόνων [για τη διέλευση εμπορευμάτων, υπηρεσιών και προσώπων] ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία». Αυτό απαντά σε κάθε καλόπιστο Ευρωβουλευτή, ιδιαίτερα προερχόμενο από την Κυπριακή Δημοκρατία, για την αρμοδιότητα θέσπισης κανόνων περί διέλευσης προσώπων.

Προφανώς, η ερώτηση έγινε για να εξυπηρετήσει τις κομματικές σκοπιμότητες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Σε σχέση με τους συναδέλφους του ΔΗΣΥ που καταδίκασαν έντονα την εν λόγω ενέργεια, θεωρούμε  ότι με τον ίδιο ζήλο καταδικάζουν και «δικούς τους» στην κομματική τους ηγεσία του ΔΗΣΥ που συμπλέουν με το ΑΚΕΛ στο θέμα αυτό.

Γραφείο Τύπου

05 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων