Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΚΟ-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥΣ

Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών να συζητήσει την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία προνοεί:

  • Αποζημίωση των «κουρεμένων» Κυπρίων καταθετών, κατόχων αξιογράφων, ταμείων προνοίας και συντάξεων, με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος, για 20 χρόνια.
  • Τονίζεται πως η πρόταση μας αφορά τους Κύπριους καταθέτες, συνταξιούχους και κατόχους αξιογράφων
  • Θα υπάρχει όριο για τον κάθε ενδιαφερόμενο για να αποζημιωθεί ο μέγιστος αριθμός μικρών και μικρομεσαίων καταθετών και κατόχων αξιογράφων.

Η υλοποίηση της πρότασης αυτής αποτελεί για το Δημοκρατικό Κόμμα ένα σημαντικό βήμα προς την άρση των αδικιών, που προκάλεσε η κρίση.

Με το κούρεμα αποφασίστηκε πως κάποιοι θα πληρώσουν τα λάθη άλλων.

Είναι πολλοί οι συμπατριώτες μας που με το «κούρεμα» είδαν να χάνονται κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

Το ίδιο συνέβη και με τους κατόχους αξιογράφων. Την ίδια στιγμή, μεγάλες ήταν οι απώλειες των ταμείων πρόνοιας και συντάξεων.

Με τα μεγέθη της οικονομίας σήμερα και την αναμενόμενη πορεία της στα χρόνια που έρχονται, υπολογίζουμε ότι συνολικά το ποσό που θα δοθεί θα κινηθεί κοντά στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η πρόταση μας κατανέμει πλεόνασμα. Δεν χρειάζεται να κοπεί κάτι άλλο για να υλοποιηθεί.

Πιστεύουμε ότι η θετική πορεία της οικονομίας πρέπει να συνδυαστεί με την αποζημίωση των «κουρεμένων» Κύπριων, γιατί αυτό είναι και κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά σωστό, αφού τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν την αγορά και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media