ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Επιθυμούμε να εκφράσουμε την απογοήτευση, τη θλίψη, ταυτόχρονα και την ανησυχία μας για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατ’ εξαίρεση αναστολή θητείας για τους στρατιώτες της 2020 Β΄ ΕΣΣΟ που εξασφάλισαν θέση στα βρετανικά πανεπιστήμια, με τη δικαιολογία της υποβοήθησής τους ώστε να εκμεταλλευτούν τα μειωμένα δίδακτρα στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να αναδείξω το θέμα της έλλειψης σεβασμού προς το κοινοβούλιο. Καμία συζήτηση, καμία ανταλλαγή απόψεων με την αρμόδια Επιτροπή Άμυνας, ούτε καν ενημέρωση δεν έγινε.

Δεύτερον, προκύπτει θέμα ανισορροπίας και άδικης μεταχείρισης ανάμεσα στους πολίτες. Όχι μόνο για τα παιδιά που θα υπηρετήσουν, αλλά και για τις οικογένειες οι οποίες αυτήν τη στιγμή προβληματίζονται αν πρέπει, υπό αυτές τις συνθήκες, τα παιδιά τους να βρίσκονται, φορώντας το χακί, στην υπηρεσία της πατρίδας.

Θα ήθελα να αναδείξω ακόμα ένα σημείο, το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλεί και οι ένοπλες δυνάμεις στην Ελλάδα είναι σε επιφυλακή, κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός είτε για τα δίδακτρα είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους.

Όλες οι προσπάθειες που κάναμε για τη φυγοστρατία πιστεύω ότι πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων. Ποιος δεκαοχτάχρονος μπορεί να κατανοήσει τα επιχειρήματα είτε της κυβέρνησης είτε οποιουδήποτε άλλου;

Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την υπηρεσία των εθνοφρουρών, την υποχρέωσή μας προς την πατρίδα και να αναθεωρήσει την απόφασή της. Προσωπικά έχω ήδη εγγράψει το θέμα στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Τέλος, εάν θα προσληφθούν ΣΥΟΠ για να υπηρετήσουν στη θέση τους και θα τους καλύψουμε με συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αυτό συνιστά έμμεση χρηματοδότηση των διδάκτρων τους, κάτι που επίσης συνιστά δυσμενή διάκριση απέναντι σε άλλους φοιτητές.

Γραφείο Τύπου

04 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων