ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
27 Νοέ 2019 Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, για τους προϋπολογισμούς των τριών δημοσίων πανεπιστημίων, θέσαμε μεταξύ άλλων επιτακτικά το θέμα επιτάχυνσης των διαδικασιών ανέγερσης φοιτητικών εστιών, ούτως ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών .

Παράλληλα, θέσαμε εκ νέου την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος για την δημιουργία ενός νόμου πλαισίου, που θα διέπει με ενιαίο τρόπο την οργάνωση, δομή και λειτουργία των δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μια πρόταση που εκ πρώτης όψεως αντικρίζεται θετικά και από τα τρία Δημόσια Πανεπιστήμια.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας, θίξαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, το τεράστιο πρόβλημα της συνεχούς εξάπλωσης των ναρκωτικών, με τον Πρόεδρο του οργανισμού, να δηλώνει ότι οι αριθμοί των χρηστών τρομάζουν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι μέσα από νομοθετικές πρωτοβουλίες, θα πρέπει να ανατεθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στο κατεξοχήν όργανο του κράτους, τον Οργανισμό Νεολαίας, αναλαμβάνοντας το συντονισμό και το σχεδιασμό προληπτικών πολιτικών. Την ίδια ώρα κρίνεται αναγκαία η δημιουργία σύγχρονων κέντρων απεξάρτησης για την αποθεραπεία και επανένταξη των νέων.

Μια εξίσου σοβαρή προέκταση, είναι το γεγονός ότι χρήστες αναγκάζονται να δανείζονται χρήματα από τοκογλύφους με αποτέλεσμα τα ποσά να καθίστανται ανυπέρβλητα και πολλοί να καταλήγουν σε απόγνωση. 

Γραφείο Τύπου  – 27 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media