ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ανακοινώσεις |

Η Εκτελεστική Εξουσία μετατοπίζει τις δικές της ευθύνες για την αποτυχία εφαρμογής της νομοθεσίας, στους ώμους της Βουλής

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποτυχία λήψης αποτελεσματικών μέτρων για αντιμετώπιση των φαινομένων συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα και εφαρμογής της νομοθεσίας, μετατοπίζει το βάρος στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τα όργανά της Εκτελεστικής Εξουσίας, τάχιστα και αποτελεσματικά για να οδηγηθούν όσοι παρανομούν στο δικαστήριο.

Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε με την χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αναστολής εργασιών του υποστατικού το οποίο καταγγέλθηκε επανειλημμένα για παραβίαση της νομοθεσίας .

Δυστυχώς είναι οι παραλείψεις, η αδράνεια και η πλημμελής άσκηση των αρμοδιοτήτων της Εκτελεστικής Εξουσίας, που έθεσαν σε κίνδυνο την Δημόσια υγεία.

Εμείς θεωρούμε απαραίτητο τον εκσυγχρονισμό της Νομοθεσίας, στη βάση όμως ενός εποικοδομητικού διαλόγου. Θα πρέπει να υπάρξουν εκείνες οι τροποποιήσεις στο προσχέδιο του Νομοσχεδίου που εξετάζει η Βουλή, έτσι ώστε να επιβάλλονται παραδειγματικές, αλλά όχι εξοντωτικές ποινές.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα λειτουργούμε πάντοτε με γνώμονα την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, της δημόσιας υγείας και των ανθρωπίνων συνταγματικών δικαιωμάτων και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Γραφείο Τύπου

10 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων