ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ/ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Τα προβλήματα στη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στην Κύπρο και οι δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης.

Το σχετικό βίντεο στον εξής σύνδεσμο:

Μια πολιτική η οποία θεωρεί τον πολιτισμό περίπου ως χρυσοφόρα επιχείρηση κερδοσκοπίας προφανέστατα και θα αποτύχει στην ανάδειξη ενός πλούσιου πολιτισμού.

Όταν αυτή η πολιτεία εδώ και εξήντα χρόνια το μόνο που επεξεργάζεται είναι να βρει τρόπους για να θάβει κάτω από ουρανοξύστες και ξενοδοχεία τον πολιτισμό και την αρχαία κληρονομιά μας, και όχι μόνο, τότε αντιλαμβάνεστε ότι είναι λίγο υποκριτικό σήμερα να σκίζουμε τα ιμάτιά μας – μοιάζουμε περισσότερο με υποκριτές και φαρισαίους.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται, όχι μόνο για λόγους τουριστικούς, αλλά και για λόγους πνευματικής ανάπτυξης των δικών μας ανθρώπων, να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται στον πολιτισμό.

Ένα απλό παράδειγμα: Να πάρουμε επιτέλους τα παιδιά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να τους εξηγήσουμε τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλούμε για πολιτισμό, παιδεία και εκπαίδευση.

Γραφείο Τύπου

17 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων