ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ-ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ
Στήλη Προέδρου |

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ»

 

 

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο των λεγομένων «Εγγράφων του Παναμά», που αναφέρονται σε φαινόμενα φοροδιαφυγής και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τα οποία εμπλέκουν και την Κύπρο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι  άλλες χώρες επιδίδονται σε φοροδιαφυγή, αλλά μόνο η Κύπρος τιμωρήθηκε με κούρεμα.

 

«Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτές  οι πληροφορίες είναι τεκμηριωμένες.  Αφορούν ανά το παγκόσμιο, διάφορα χρηματοπιστωτικά συστήματα και κατ’ ακρίβεια αφορούν περισσότερο άλλες χώρες και όχι την Κύπρο. Γιατί είναι ξεκάθαρο  πως άλλες χώρες επιδίδονται σε φοροδιαφυγή,  αλλά η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα, την οποίαν επέλεξαν κάποιοι  να τιμωρήσουν με το κούρεμα των καταθέσεων, με το πρόσχημα  ότι στην Κύπρο γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», είπε ο κ. Παπαδόπουλος και επέκρινε την προηγούμενη διακυβέρνηση ότι υιοθέτησε  τις  καταγγελίες που είχαν γίνει τότε.

 

«Έγιναν έρευνες από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό που ανακάλυψαν, είναι ότι αυτές οι καταγγελίες,  που κάποιοι αναμασούσαν τότε, δυστυχώς, υιοθετήθηκαν και από την τότε κυβέρνηση  του ΑΚΕΛ,  χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα , να κουρέψουν τις συντάξεις, τις καταθέσεις, τα αξιόγραφα  και δυστυχώς, εκείνη την προσπάθεια δυσφήμισης  του κυπριακού τραπεζικού συστήματος  πληρώνει ο λαός μας μέχρι σήμερα», τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και κατέληξε:

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιμένουν και θέλουν να καταστρέψουν το κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Το ερώτημα είναι γιατί τότε η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, γιατί η τότε κυβέρνηση συνεργάστηκε με όλους αυτούς για να καταστρέψουν την Κύπρο. Και το ερώτημα για εμάς σήμερα είναι πότε θα κληθούν  αυτοί που κατάστρεψαν την κυπριακή οικονομία  να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο».

 

 

Γραφείο Τύπου

4 Απριλίου 2016

ροή ειδήσεων