ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί η πρωτοβουλία και η επιμονή του Δημοκρατικού Κόμματος να εισηγηθεί την εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο με δόσεις, οδήγησε στη ψήφιση του σχετικού Νόμου από τη Βουλή.

Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίηση μας γιατί η χθεσινή κριτική μας για την αχρείαστη αναπομπή του Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα την αναστολή των σχετικών ποινικών διώξεων.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει την ορθότητα της κριτικής μας.

Σημειώνουμε όμως ότι η εισήγηση της κυβέρνησης προς τον Γενικό Εισαγγελέα δεν λύνει το πρόβλημα.

Ήδη υπάρχουν εκατοντάδες συμπολίτες μας στη φυλακή που δεν  μπορούν να αποφυλακιστούν, καθώς δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δόσεις, όπως προνοεί ο Νόμος που αρνήθηκε να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημειώστε πως αν κάποιος συμπολίτης μας χρωστά €10.000 στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η διαφορά μεταξύ των 40 δόσεων της Κυβέρνησης και των 60 δόσεων που θέλει η Βουλή, είναι €80 το μήνα…

Για €80 το μήνα αφήνουν αυτόν τον άνθρωπο φυλακή.

Πόσα κοστίζει άραγε να κρατάμε έναν άνθρωπο στη φυλακή για την ίδια περίοδο;

Σίγουρα είναι το δεκαπλάσιο από €80.

Σημειώνεται επίσης πως εκκρεμούν παρόμοιες υποθέσεις για τον ΦΠΑ για τις οποίες δεν γίνεται πουθενά λόγος και για τις οποίες εκκρεμεί κι άλλη Πρόταση Νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Εμείς θεωρούμε πως ο Νόμος έπρεπε να είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να είχε εφαρμοστεί για να αποφυλακιστεί κόσμος. 

Τα όποια προβλήματα για τις δόσεις μπορούσαμε να τα λύσουμε στη συνέχεια με σχετικές τροπολογίες.

Αυτή δεν είναι η στιγμή για να στέλνουμε τον κόσμο φυλακή  για χρέη, αλλά η στιγμή για να τους βγάλουμε από τη φυλακή για να μπορέσουν να δουλέψουν και να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Με τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος θα πάει η Κύπρος Μπροστά. 

 

Γραφείο Τύπου

11 Μαΐου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media