ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΚΟ – Από τα «χρυσά διαβατήρια» στο «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από το σκάνδαλο του «Αλ Τζαζίρα», τα «Cyprus papers» και τα «Cyprus confidential», όταν η χώρα μας λοιδορείτο διεθνώς και ανά το παγκόσμιο.

Χθες όμως, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ  τον Τζο Μπάϊντεν για την πρωτοβουλία του ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα η οποία ξεκίνησε με το πλοίο «Αμάλθεια». Η ανθρωπιστική βοήθεια που θα λάβουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας με αυτή τη πρωτοβουλία στη Γάζα, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Οφείλουμε όμως παράλληλα να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά έχουμε τέτοιες εγκωμιαστικές αναφορές από Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη χώρα μας. Το ίδιο και πριν από λίγες μέρες, όπου για πρώτη φορά είχαμε σημαντικές θετικές αναφορές από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Κύπρο και τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο ΠτΔ από την πρώτη μέρα της εκλογής του, έχει δεχθεί μια ολομέτωπη, άδικη και ισοπεδωτική κριτική. Ειδικά για την πρωτοβουλία του ανθρωπιστικού διαδρόμου, είχε δεχθεί ασταμάτητες ειρωνείες, χλευασμό και αμφισβήτηση. Όμως, αυτές οι πρωτοβουλίες είναι που έχουν αναβαθμίσει τη χώρα μας διεθνώς. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι που έχουν αναδείξει τη γεωστρατηγική σημασία και τον ρόλο της Κύπρου. Αυτές οι πρωτοβουλίες μας έχουν πάρει από τα «χρυσά διαβατήρια» στο «Αμάλθεια».

Τουλάχιστον αυτό ας αναγνωριστεί.

Γραφείο Τύπου

20 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων