Δήλωση Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος αναφορικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις Κρατικές Εγγυήσεις
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις Κρατικές Εγγυήσεις, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που τους στέρησε για ένα ολόκληρο χρόνο ο φόβος της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ για έλεγχο και διαφάνεια.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την απόσυρση του νομοσχεδίου το Μάιο του 2020 και την άρνηση να το επαναφέρει άμεσα, όπως όφειλε, είναι βαρύτατες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα αισθάνεται απολύτως δικαιωμένο.

  1. Είναι το ΔΗΚΟ που επέκρινε έντονα την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, μόλις   απέσυρε το νομοσχέδιο. 
  2. Είναι το ΔΗΚΟ που για 11 μήνες, με δεκάδες δηλώσεις,  πίεζε την κυβέρνηση να επαναφέρει το νομοσχέδιο.  
  3. Είναι το ΔΗΚΟ που επέκρινε τον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος κατ’ επανάληψη δήλωνε τους προηγούμενους μήνες ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει αυτό το νομοσχέδιο.
  4. Είναι το ΔΗΚΟ που έδωσε τη λύση για να συζητηθεί το νομοσχέδιο,  όταν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, αναγκάστηκε να το επαναφέρει, λίγες ημέρες πριν κλείσει η Βουλή, χωρίς να ζητήσει κατεπείγουσα συζήτηση και με λάθος διαδικασία.
  5. Είναι το ΔΗΚΟ, με τις τροπολογίες  που κατέθεσε και πέτυχε να είναι ο Γενικός Ελεγκτής παρατηρητής, ώστε οι κρατικές εγγυήσεις να δοθούν δίκαια για να μην πάθουμε ότι έγινε με τα «χρυσά διαβατήρια».

Για μία ακόμα φορά το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ απέδειξε στην πράξη ότι χρησιμοποιεί τον ρυθμιστικό και πρωταγωνιστικό του ρόλο προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες να ενισχύσουν τη θέση και το ρόλο μας.

Οσο πιο ισχυρό είναι το ΔΗΚΟ, τόσο πιο μεγάλα είναι τα οφέλη για την κοινωνία. Οσο πιο ισχυρό είναι το ΔΗΚΟ, τόσο πιο καθαρή θα είναι η Αλλαγή.

Γραφείο Τύπου

23 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων