ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ
Ανακοινώσεις |

(ΚΟΑΓ)

Εξετάσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών μεταξύ άλλων τον προϋπολογισμό για το 2021 του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης. Παρά το γεγονός ότι επεξηγήθηκε και αναφέρθηκε στην Επιτροπή ο σχεδιασμός του εν λόγω οργανισμού, εμείς θα θέλαμε να δούμε τον ΚΟΑΓ να έχει ένα πιο δυναμικό και παρεμβατικό ρόλο στα τεκταινόμενα και να είναι πιο ευέλικτος ιδιαίτερα όσον αφορά τα προγράμματα στέγασης των χαμηλόμισθων νοικοκυριών καθώς επίσης και για την βοήθεια στέγασης νεαρών ζευγαριών.

Ιδιαίτερα σε συγκεκριμένη ερώτηση, πήραμε την απάντηση ότι για την επόμενη πενταετία, σχεδιάζεται η προσφορά και η ανάπτυξη 190 οικιστικών μονάδων στην περιοχή της αστικής Λευκωσίας για την κάλυψη στέγασης χαμηλόμισθων νοικοκυριών με την μέθοδο επιδότησης ενοικίου.

Παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουμε αυτή την πολιτική, παρά ταύτα η ανάπτυξη 190 οικιστικών μονάδων στην επαρχία Λευκωσίας, δεν είναι αρκετή να βοηθήσει ουσιαστικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τα νεαρά ζευγάρια στα θέματα στέγασης.

Άρα επιθυμούμε, να δούμε ένα πιο γρήγορο, πιο ευέλικτο Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης που θα μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερες οικιστικές μονάδες για τις κατηγορίες πολιτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Γραφείο Τύπου

1Η Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων