Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, Χρ. Ερωτοκρίτου – Απάντηση στον Υπουργό Οικονομικών
Κρατικές εγγυήσεις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Ανακοινώσεις |

Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνας Ερωτοκρίτου – Απάντηση στον Υπουργό Οικονομικών:

“Για ενάμιση χρόνο οι κυπριακές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες στερήθηκαν τον φτηνό δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν μέσα στην πανδημία, επειδή η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ήθελε τον έλεγχο του Γ. Ελεγκτή.

Για ενάμιση χρόνο οι ανταγωνιστικές σε εμάς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις είχαν στη διάθεση τους φτηνό δανεισμό, στηριζόμενες από τις δικές τους χώρες.

Για ενάμιση χρόνο πηγαινοέρχεται το νομοσχέδιο επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τις πρόνοιες που προσπάθησε να προσθέσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Με την καθυστέρηση του ενάμιση χρόνου, κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρόγραμμα που τερματίζεται τον Δεκέμβρη, εάν δεν πετύχουμε παράταση, ειδικά για την Κύπρο.

Αντί όμως ο υπουργός οικονομικών να απολογείται στον κυπριακό λαό και στις κυπριακές επιχειρήσεις για αυτή την καθυστέρηση και τους λανθασμένους χειρισμούς του, συνεχίζει να είναι προκλητικός και προσβλητικός απέναντι στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τον αφήνουμε στην κρίση των πολιτών”.

Γραφείο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων