ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΣΥ
Ανακοινώσεις |

O κυπριακός λαός παρακολούθησε με έκπληξη, αλλά και λύπη, χθες, τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, να επιδίδεται σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, με γλώσσα που παραπέμπει σε ιαχές πολέμου και όχι σε πολιτικά επιχειρήματα.

Είναι προφανές, ότι του κ. Νεοφύτου του φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός ο κ. Ακκιντζί και η Τουρκία.

Γι’ αυτό, αντί να απαντήσει στην τουρκική πλευρά και στις αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων και τουρκοκύπριων πολιτικών, ο κ. Νεοφύτου επέλεξε να επιτεθεί στα ελληνοκυπριακά κόμματα, που διαφωνούν με την αδιέξοδη πολιτική Αναστασιάδη.

Κατανοούμε τον εκνευρισμό του κ. Νεοφύτου μετά την αποτυχία της Γενεύης, αλλά και καθώς διαπιστώνει, ότι η πολιτική Χριστόφια – Αναστασιάδη, που ο ίδιος και η ηγεσία του ΑΚΕΛ ακολουθούν εδώ και εννέα χρόνια, μας οδηγεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο, αναβάθμιση του κατοχικού ηγέτη και υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όμως, αυτός ο εκνευρισμός του κ. Νεοφύτου δεν δικαιολογεί το επιθετικό παραλήρημα του, εναντίον του ενδιάμεσου χώρου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει την έκκληση του για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, πλήρη αξιολόγηση της κατάστασης και χάραξη νέας στρατηγικής, που θα μας απεγκλωβίσει από το αδιέξοδο της εννεαετούς πολιτικής Αναστασιάδη – Χριστόφια.

 

Γραφείο Τύπου
22 Ιανουαρίου 2017

ροή ειδήσεων