ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

«Πρώτιστος στόχος η ενίσχυση των μαθητών μας με ποιοτικό  διδακτικό χρόνο, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς»

Είναι γεγονός ότι η πανδημία και η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων επέφεραν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο διδακτικός χρόνος μειώθηκε αισθητά και παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μαθητές και εκπαιδευτικούς για κάλυψη της ύλης μέσω τηλεκπαίδευσης, θεωρείται αναμενόμενο , ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με ελλείψεις και κενά για τα παιδιά. 

Θα πρέπει λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους οργανωμένους φορείς και οργανώσεις της εκπαίδευσης, να εξεύρει τρόπους για ποιοτική και όχι ποσοτική κάλυψη του διδακτικού χρόνου, έτσι ώστε να δοθούν στους μαθητές οι αναγκαίες πυρηνικές γνώσεις, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς , που θα τους βοηθήσουν στην ομαλότερη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ένταξη τους. 

Πρώτιστος στόχος όλων πρέπει να είναι η αποτελεσματική παρακολούθηση των μαθημάτων από όλα τα παιδιά για να μπορέσουν να επιτύχουν τους δείκτες επάρκειας στη νέα τους τάξη. 

Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ενισχύσει την ψηφιακή τεχνολογία και τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε αυτή τη φορά, να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι , σε ενδεχόμενο νέο κύμα εξάπλωσης της  πανδημίας. 

Γραφείο Τύπου

10 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων